De wereld werkt hard om Shaolin te krijgen, Shaolin Kung Fu is de wereld. 天下功夫出少林

Shaolin Kungfu verwijst naar het traditionele culturele systeem dat zich gedurende een lange geschiedenis in de specifieke boeddhistische culturele omgeving in de Shaolin-tempel van Song Shan Mountain heeft gevormd. Het is gebaseerd op een geloof in de bovennatuurlijke kracht van het boeddhisme en weerspiegelt volledig de wijsheid van het Chan-boeddhisme. De vechtsporten beoefend door monniken in de Shaolin-tempel zijn de belangrijkste vorm van expressie.
Er zijn honderden sets Shaolin Kung Fu-routines die zijn overgeleverd vanuit de Shaolin-tempel. Er zijn tientallen representatieve jagers. Er zijn ook tweeënzeventig stunts, evenals unieke oefeningen zoals plukken, vechten, botten lossen, acupunten en qigong. Deze inhoud wordt organisch gecombineerd in een groot en geordend technisch systeem volgens verschillende categorieën en moeilijkheidsgraden.

Qi Gong en Tai Chi 气功 & 太极

Ba Duan Jin 少林八段锦: Acht-sectie Qigong-oefeningen is een toegankelijke, volledig geïllustreerde gids voor deze specifieke Qigong-oefening, waarvan is aangetoond dat deze de ademhalings-, cardiovasculaire en immuunsystemen verbetert.
Bodhidharma’s Yi Jin Jing 达摩易筋经 (Muscle / Tendon Changing Classic) is een relatief intense vorm van oefening die gericht is op het versterken van de spieren en pezen, waardoor kracht en flexibiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen, balans en coördinatie van het lichaam worden bevorderd.
Bodhidharma’s Xi Sui Jing 达摩洗髓经 (pees-transformatie en merg-zuivering) is een van de meest gerespecteerde interne Kungfu-oefeningen van het Shaolin-klooster. Het beoefenen van Bodhidharma’s Xi Sui Jing reinigt en zuivert niet alleen het lichaam maar ook de geest door de regulering en verbetering van de interne energie (Qi / 气), bloed, vloeistoffen en voedingsstoffen van het lichaam. Het wordt aangeraden om het te oefenen na de “Yi Jin Jing” te hebben geassimileerd.
Beide oefeningen zijn opmerkelijk omdat ze een sleutelelement zijn van de fysieke conditie die wordt gebruikt in Shao Lin-training.
Rou Quan 柔拳 (Tai Chi) wordt gekenmerkt door zijn gemakkelijke en vloeiende, spiraalvormige beweging, waarvan de principes zijn gebaseerd op oude traditionele Chinese filosofie. Rou Quan is een samenspel van langzame bewegingen en snelle sequenties, hier en daar onderbroken door explosieve ontladingen en wordt ook wel de Shaolin Tai Chi genoemd vanwege zijn zachtheid. In de Rou Quan staat het gezondheidsaspect op de voorgrond. Door de combinatie van innerlijke en uiterlijke energie en de combinatie van lichaam en geest, inclusief de zes harmonieën, ontstaat een innerlijke vrede, sereniteit, harmonie en versterking. Balans en innerlijke tevredenheid nemen toe. Deze krijgskunst met zachte, vloeiende bewegingen is geschikt voor alle leeftijden en iedereen die stress in het dagelijks leven wil verminderen, zichzelf terug wil vinden of zijn innerlijke welzijn wil vergroten.

Shaolin Quan 少林拳

Da Pao Quan 大炮拳 Da Pao Quan is een soort Shaolin Quan. De kenmerken van Shaolin Quan zijn sterk en krachtig, dapper en snel, kort en fijn, slim en veranderlijk, post-productie en gericht op daadwerkelijke gevechten. Zen besteedt aandacht aan oefenen in het dagelijkse leven van de realiteit en realiseert het doel van het leren van Boeddha.